Aioli - Valkosipulimajoneesi
majoneesin valmistuksen opetti minulle Espanjassa Sierra Nevadan vuoristossa Pinos de Vallen kylässä Pepita.
-2-3 valkosipulin kynttä
- n. 1 1/2 tl suolaa
- pala edellisen päivän leipää ( tai pala korppua)
- viinietikkaa leivän kostutukseen
- 2 kananmunan keltuaista
- n. puoli litraa öljyä ( sekoita oliviöljy ja auringonkukka 50/50) tai rypsiöljyä
- vaahdota valkosipuli ja suola morttelissa
- leivänpala jossa viinietikkaa mukana muserra joukkoon
- lisää keltuaiset sekoita
- lorottele hiljalleen ohuena norona öljyä ja koko ajan tasaisesti sekoittaen.
nauti leivän tai grillisapuskan kanssa.
Hyvää ruokahalua
Ihana resespti - kiitos Heikki! Täytyy kokeilla, mite onnistuu gluteenittomasta leivästä...
VastaaPoistaKyllä sinun valmistama aioli-valkosipulimajoneesi oli hyvää. Kiitos reseptistä.
VastaaPoistaKiitos ihanasta jouluateriasta-juhlasta!
Hyvää ja rauhallista joulua!!!
VastaaPoista